Google verwerkt vanaf nu persoonlijke gegevens in online reclames 2013-11-11T12:05:17

Agressief lek ontdekt in Internet Explorer

Video - Nieuws Flits: 11-11-2013

Google verwerkt vanaf nu persoonlijke gegevens in online reclames

Google verwerkt vanaf nu persoonlijke gegevens in online reclames

Het zou zomaar kunnen dat je vanaf nu je eigen naam, gezicht en berichten terug gaat vinden in advertenties van zoekgigant Google. Vanaf vandaag gebruikt Google namelijk gebruikersdata in reclame-uitingen over het gehele internet. Uitschrijven is mogelijk en Google legt uit hoe.

Het gebruiken van persoonsgegevens in Google-advertenties is onderdeel van de nieuwe gebruikersvoorwaarden van de zoekgigant. Alle handelingen die gebruikers vanaf 18 jaar uitvoeren op diensten als Google+ en YouTube kunnen vanaf nu worden gebruikt in advertenties, aanbevelingen en recensies.

'Gebruiker houdt touwtjes in handen'

Gebruikers kunnen hun naam, foto en geschreven berichten over het hele Google-advertentienetwerk terug gaan vinden. Dit zijn meer dan twee miljoen websites met een potentieel publiek van een miljard internetters. Google noemt het zelf ‘een gemakkelijke manier om geweldige aanbevelingen te ontvangen’. Google geeft zijn gebruikers de mogelijkheid om niet deel te nemen aan de nieuwe reclamevorm. In een bericht op Google+ legt Google uit hoe dit moet en benadrukt het bedrijf dat gebruikers zelf ‘de touwtjes in handen’ houden.

Net als Facebook, maar dan anders

Het publiceren van aanbevelingen van vrienden binnen een sociaal netwerk is niet nieuw. Google +-concurrent Facebook gebruikt deze methode al langer, bijvoorbeeld door aan te geven welke vrienden een bepaald bedrijf of bepaalde dienst leuk vinden. Facebook geeft gebruikers echter wel de mogelijkheid om af te zien van deelname aan deze dienst. Google + doet dit vooralsnog niet. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord