Google waarschuwt voor sites met malware 2013-10-10T14:32:49

Weer over het weer dan maar weer

Bouw een multikaartlezer in uw pc

Google waarschuwt voor sites met malware

Google waarschuwt voor sites met malware

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd die gebruikers van zijn zoekmachine waarschuwt wanneer ze een site bezoeken die ervan wordt verdacht malware te verspreiden. De dienst is een samenwerking tussen Google en StopBadware.org, een organisatie die als doel heeft om een einde te maken aan de verspreiding van malware.

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd die gebruikers van zijn zoekmachine waarschuwt wanneer ze een site bezoeken die ervan wordt verdacht malware te verspreiden.

De dienst is een samenwerking tussen Google en StopBadware.org, een organisatie die als doel heeft om een einde te maken aan de verspreiding van malware.

Voordat een gebruiker kan doorsurfen naar een verdachte website verschijnt er een webpagina waarop te lezen is welke problemen StopBadware heeft gevonden op de site. Deze pagina vermeldt ook hoe de eigenaren van de verdachte site ervoor kunnen zorgen dat hun site wordt verwijderd van StopBadware's lijst van malware-sites.

StopBadware werd gestart in januari dit jaar en de organisatie wordt geleid door het Harvard Berkman Center en het Oxford Internet Instituut. De organisatie wordt gesteund door verschillende toonaangevende it-bedrijven, waaronder Google, Sun en Lenovo.


Website

: www.stopbadware.org

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord