Google waarschuwt voor sites met malware

© CIDimport

Google waarschuwt voor sites met malware

Geplaatst: 7 augustus 2006 - 04:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:59

Redactie ID.nl

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd die gebruikers van zijn zoekmachine waarschuwt wanneer ze een site bezoeken die ervan wordt verdacht malware te verspreiden. De dienst is een samenwerking tussen Google en StopBadware.org, een organisatie die als doel heeft om een einde te maken aan de verspreiding van malware.

Google waarschuwt voor sites met malware

Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd die gebruikers van zijn zoekmachine waarschuwt wanneer ze een site bezoeken die ervan wordt verdacht malware te verspreiden.

De dienst is een samenwerking tussen Google en StopBadware.org, een organisatie die als doel heeft om een einde te maken aan de verspreiding van malware.

Voordat een gebruiker kan doorsurfen naar een verdachte website verschijnt er een webpagina waarop te lezen is welke problemen StopBadware heeft gevonden op de site. Deze pagina vermeldt ook hoe de eigenaren van de verdachte site ervoor kunnen zorgen dat hun site wordt verwijderd van StopBadware's lijst van malware-sites.

StopBadware werd gestart in januari dit jaar en de organisatie wordt geleid door het Harvard Berkman Center en het Oxford Internet Instituut. De organisatie wordt gesteund door verschillende toonaangevende it-bedrijven, waaronder Google, Sun en Lenovo.


Website

: www.stopbadware.org

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten