Google Wave in preview beschikbaar voor select publiek

© CIDimport

Google Wave in preview beschikbaar voor select publiek

Geplaatst: 30 september 2009 - 05:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:50

Redactie ID.nl

Google stelt op beperkte schaal een preview beschikbaar van het in ontwikkeling zijnde Wave. Dit wordt de eerste grote publieke veldtest van het veelbelovende Google Wave.

Google stelt op beperkte schaal een preview beschikbaar van het in ontwikkeling zijnde Wave. Dit wordt de eerste grote publieke veldtest van het veelbelovende Google Wave.

Google stuurt vandaag meer dan 100.000 uitnodigingen voor de preview naar, iedereen die al eerder bij de preview betrokken was, aan gebruikers die al eerder een verzoek tot toegang tot Wave hebben aangevraagd en aan een selectie van gebruikers van Google Apps. Aan sommigen zal worden gevraagd om andere potentiële andere gebruikers, die in aanmerking zouden moeten komen voor een vroege invitatie. Google Wave is tenslotte veel zinvoller als vrienden, familie en collega's het ook hebben.

Google Wave is een op het web gebaseerde toepassing, die diverse vormen van communicatie combineert in één browservenster. Zo vallen chat (instant messaging), e-mail en wiki's hieronder. Alles in Wave gebeurt real-time. Zo zie je zelfs hoe een berichtje wordt getikt, letter voor letter.

Wave is gepresenteerd in mei met een publieke demo op Googles i/o developer conferentie in San Francisco. Alleen de eerste testers en ontwikkelaars hebben toen toegang tot de dienst gekregen. Google Wave wordt ontwikkeld door een klein team in Australie.

Google Wave wordt gezien als een van de meest belovende innovatieve ontwikkelingen van het bedrijf, dat naarstig op zoek is naar mogelijkheden om meer zakelijke gebruikers aan te trekken. Daarnaast is het bedoeld om een groter rol in de sociale netwerken te krijgen, die nu door Facebook en Twitter gedomineerd worden.

Wave is bedoeld om het samenwerken te bevorderen. Aan de ene kant met het cloudgebaseerde delen van documenten, foto's en wiki's en aan de andere kant met real-time communicatievoorzieningen. Google benadrukt dat de ontwikkelingen nog niet af zijn en er aan een aantal functies nog hard gewerkt wordt.

De gelukkigen kunnen hun invitatie vandaag in hun postbus verwachten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten