'Google wilde meer betalen dan Facebook voor WhatsApp' 2014-02-21T09:23:25

Slim touchscreen voor in de auto

Nieuwe Google app zou automatisch in kunnen loggen bij WiFi hotspots

'Google wilde meer betalen dan Facebook voor WhatsApp'

'Google wilde meer betalen dan Facebook voor WhatsApp'

Google heeft ook een aanbod gedaan om WhatsApp te kopen, voor een nog hoger bedrag dan de 16 miljard dollar die Facebook ervoor betaalde. WhatsApp was echter bang dat Google de dienst alleen zou kopen om Facebook kapot te maken en koos daarom voor overname door het sociale netwerk.

'Volledig onafhankelijk'

Dat meldt tech-website The Information. Volgens bronnen van de site is het precieze bedrag dat Google bood niet bekend, maar de zoekgigant wilde WhatsApp graag kopen. Larry Page van Google zou vorige week hebben afgesproken met Jan Koum, een van de oprichters van WhatsApp. Page zou Koum belooft hebben dat WhatsApp volledig onafhankelijk zou blijven in de handen van Google.

Page zou een bericht naar Koum hebben gestuurd waarin hij hem waarschuwde dat Facebook hem als een bedreiging zag. "Blijf vooral onafhankelijk, zoals je dat altijd bent geweest. Als je naar Google komt, beloven we je dat je die onafhankelijkheid houdt."
 

Geen concrete plannen

Volgens de bronnen van The Information had Google geen concrete plannen met WhatsApp, maar wilde het de chatdienst vooral hebben om Facebook een loer te draaien. De bronnen zeggen ook dat de zoekmachine uiteindelijk bereid over het bod van Facebook heen te gaan.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord