Google zegt: PvdA wint gemeenteraads-verkiezingen 2006

© CIDimport

Google zegt: PvdA wint gemeenteraads-verkiezingen 2006

Geplaatst: 6 maart 2006 - 09:03

Aangepast: 19 september 2022 - 13:17

Redactie ID.nl

PvdA lijkt de grote winnaar te worden van de gemeenteraads-verkiezingen 2006 van morgen, zo blijkt uit onderzoek van Traffic4u. De voorspelling is gebaseerd op het aantal politiek gerelateerde zoekopdrachten (16.154) in de zoekmachine Google gedurende de afgelopen weken. Uit de meting lijkt naast de PvdA de SP de tweede grote winnaar te worden.

Google zegt: PvdA wint gemeenteraads-verkiezingen 2006

PvdA lijkt de grote winnaar te worden van de gemeenteraads-verkiezingen 2006 van morgen, zo blijkt uit onderzoek van Traffic4u. De voorspelling is gebaseerd op het aantal politiek gerelateerde zoekopdrachten (16.154) in de zoekmachine Google gedurende de afgelopen weken.

Uit de meting lijkt naast de PvdA de SP de tweede grote winnaar te worden. De Socialistische Partij van Jan Marijnissen neemt met 16,8% van de in totaal 16.154 zoekopdrachten een stevige tweede plaats in. Grote verliezer onder de landelijke partijen is het CDA met een vierde positie. Naast een nummer 1 positie op basis van landelijke populariteit, scoort de PvdA tevens het hoogste in de voorspelling van de verkiezingsuitslagen in 4 van de 7 onderzochte grote steden.

Top Tien:



1. PvdA
2. SP 
3. VVD 4. CDA
5. GroenLinks 
6. D66

7. ChristenUnie

8. LPF

9. SGP

10. Duurzaam Nederland

“Zoekmachines zijn een goede graadmeter om de populariteit van politieke partijen te bepalen," zegt Sander Prinsen van Traffic4u. “Het opzoeken van informatie op internet begint over het algemeen met het invoeren van een zoekterm in een zoekmachine. Door bepaalde zoektermen te meten kan een beeld worden gevormd van de populariteit van en interesse in de politieke partijen in Nederland. Aangezien het hier om een aanzienlijk aantal zoekopdrachten gaat, geeft dit een duidelijke indicatie van de politieke voorkeur van de stemgerechtigden in Nederland”.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten