Google zet speciale zoeksite vermiste Haitianen online 2013-11-04T17:04:43

Seriebewerken met IrfanView

Nieuwe workshop: Seriebewerken met IrfanView

Google zet speciale zoeksite vermiste Haitianen online

Google zet speciale zoeksite vermiste Haitianen online

Met een speciale microsite wil Google de informatiestromen over vermiste Haïtianen beter beschikbaar krijgen. Wie iemand zoekt, kan van die persoon voor- en achternaam intikken.

Met een speciale microsite wil Google de informatiestromen over vermiste Haïtianen beter beschikbaar krijgen. Wie iemand zoekt, kan van die persoon voor- en achternaam intikken. De zoekmachine checkt deze namen vervolgens met informatie die door anderen is ingevoerd - bijvoorbeeld mensen die op Haïti zelf met overlevenden gesproken hebben.

Diverse hulporganisaties en media hebben zelf ook al dergelijke zoeksites online gezet, maar omdat er nog niet één centraal zoekpunt op het web was, was deze informatie vaak versnipperd. Inmiddels heeft The New York Times alle informatie over Haïtianen die de krant inmiddels had vergaard, al doorgegeven aan Google. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook andere organisaties en media de krachten met Google zullen bundelen.

De zoekmachine vindt u hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord