Gouden pak Ireen Wüst geveild voor Right to Play

© CIDimport

Gouden pak Ireen Wüst geveild voor Right to Play

Geplaatst: 24 februari 2006 - 12:02

Aangepast: 19 september 2022 - 12:40

Redactie ID.nl

Vanaf vandaag kan heel Nederland een bod uitbrengen op unieke Olympische artikelen zoals het schaatspak van Ireen Wüst waarmee ze goud won op de 3000 meter.

Gouden pak Ireen Wüst geveild voor Right to Play

Vanaf vandaag kan heel Nederland een bod uitbrengen op unieke Olympische artikelen zoals het schaatspak van Ireen Wüst waarmee ze goud won op de 3000 meter. Maar ook de tijdens de openingsceremonie door wereld- en Olympisch kampioen Joey Cheek gedragen en gesigneerde baret wordt geveild, evenals de gesigneerde Olympische jas van Carl Verheijen en een door Johan Olav Koss gesigneerd Right To Play shirt.De artikelen zijn de afgelopen dagen door medewerkers van Right to Play ingezameld in het Olympisch dorp en worden per opbod verkocht via SchaatsNieuws.nl. De opbrengst wordt geheel geschonken aan Right to Play, de humanitaire organisatie die is opgericht door ex-schaatser en voormalig Olympisch kampioen Johann Olav Koss. Er kan geboden worden tot 6 maart, 14:00 uur.

Veel Olympische atleten hebben spontaan artikelen ter beschikking om deze unieke actie voor Right To Play tot een succes te maken. Ze zijn daartoe mede aangespoord door de Amerikaanse schaatser Joey Cheek, die zowel het prijzengeld dat hij verdiende met het goud op de 500 meter en het zilver op de 1000 meter onmiddellijk doneerde aan Right to Play.

Wereldwijd kwamen er reacties op het gebaar van de kersverse Olympisch kampioen. Zo hebben ook veel oud-schaatsers besloten artikelen beschikbaar te stellen voor de Olympische veiling. Yvonne van Gennip verkoopt bijvoorbeeld op SchaatsNieuws een gesigneerde Olympische trui die zij op de Olympische spelen van Calgary in 1988 droeg. Barbara de Loor, die tijdens deze Olympische Winterspelen aankondigde haar carrière na dit seizoen te zullen beëindigden, stelt als ambassadrice haar gesigneerde schaatspak ter beschikking.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten