Goudvis speelt game live op internet

© CIDimport

Goudvis speelt game live op internet

Geplaatst: 7 augustus 2014 - 12:11

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:57

Redactie ID.nl

Dankzij een knap technologisch staaltje is er momenteel een games-spelende goudvis op internet te zien. De vis bestuurt het Game Boy-spelletje Pokémon Red door rond te zwemmen.

De knoppen van de geëmuleerde Game Boy-spelcomputer zijn opgedeeld in een raster van negen vakken. Zwemt de vis in het vak dat correspondeert met de knop voor rechts, dan beweegt het personage in de game ook naar rechts. Dat wordt mogelijk gemaakt door een bewegingssensor, die bijhoudt waar de vis zich precies in het aquarium bevindt.

Experiment

Grayson Hopper (zo heet de vis) is op deze manier al 135 uur bezig, zo leest een beschrijving op Twitch. Via die streamingsite kijken momenteel meer dan 12.000 toeschouwers naar het experiment, dat gebaseerd is op een eerder internetfenomeen. Toen speelden meer dan 120.000 mensen tegelijk Pokémon Red door in het chatscherm commando's in te typen. Meer dan een miljoen participanten hebben toen tegen alle verwachtingen in de game uitgespeeld na zestien dagen continu spelen.

'Nee, hij is niet dood'

Ondanks dat de goudvis (meestal) goed zijn best lijkt te doen, heeft hij nog een lange weg te gaan. Het grootste gedeelte van de tijd loopt hij in de game enkel wat naar links of naar rechts, of staat hij minutenlang stil op dezelfde plek.

Dit tot grote verwondering van het publiek, dat eerder al eens dacht dat Grayson de geest had gegeven. Tot hij gelukkig toch weer een stukje naar links zwom. Dat leidde er toe dat de makers met een statement kwamen: "Nee, de vis is niet dood. Soms slaapt 'ie gewoon."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten