Gps-navigatie in auto leidt te veel af

© CIDimport

Gps-navigatie in auto leidt te veel af

Geplaatst: 22 februari 2006 - 07:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:19

Redactie ID.nl

Volgens het Engelse verzekeringsbedrijf Privilege Insurance doen gps-navigatiesystemen in auto's meer kwaad dan goed.

Gps-navigatie in auto leidt te veel af

Volgens het Engelse verzekeringsbedrijf Privilege Insurance doen gps-navigatiesystemen in auto's meer kwaad dan goed. Het navigeren met een gps-computer leidt te veel af, meer dan wanneer de bestuurder gebruikmaakt van een kaart terwijl hij rijdt.Uit een onderzoek van het Engelse verzekeringsbedrijf blijkt dat 19 procent van de bestuurders zijn concentratie verliest wanneer ze een gps-systeem gebruiken. Bij bestuurders die kaartlezen is dit maar 17 procent.

Een reden waarom autobestuurders meer afgeleid worden is dat veel bestuurders niet de bestemmingslocatie intypen voordat ze wegrijden, maar pas als ze op de weg zitten. Meer dan de helft van de ondervraagde bestuurders geeft toe dat ze een route intypen terwijl ze rijden.

Ongeveer één op de acht bestuurders zegt dat ze alleen nog maar hun gps-systeem gebruiken om een locatie te vinden. Zij bestuderen niet meer van tevoren de route die gereden moet worden. Hoewel de gps-technologie steeds nauwkeuriger wordt, kan het nog steeds fouten maken waardoor de bestuurder in gevaar kan komen, bijvoorbeeld door van de verkeerde kant een eenrichtingsweg in te rijden.


Bron: Betanews.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten