Grand Theft Auto V in januari 2015 naar pc

© CIDimport

Grand Theft Auto V in januari 2015 naar pc

Geplaatst: 12 september 2014 - 11:53

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

Redactie ID.nl

Gamestudio Rockstar Games heeft bekendgemaakt dat Grand Theft Auto V vanaf 27 januari 2015 ook te koop is voor de pc. De misdaadgame is al sinds september 2013 uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Ondanks dat de ontwikkelstudio destijds bij hoog en bij laag beweerde dat er geen pc-versie in ontwikkeling was, werd eerder dit jaar duidelijk dat een vernieuwde editie er wel degelijk aankwam. Niet alleen voor de pc, maar ook voor de PlayStation 4 en Xbox One. De spelcomputer-edities komen dit jaar nog uit, op 18 november aanstaande.

Grand Theft Auto V is met een budget van 265 miljoen dollar een van de duurste games ooit gemaakt. Maar dat bedrag heeft Rockstar Games inmiddels alweer in de zak: wereldwijd is de titel meer dan 34 miljoen keer verkocht, waarmee meer dan een miljard dollar is terugverdiend.

Drie hoofdrolspelers

In de game verken je Los Santos, een open spelwereld waarin je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Dit doe je niet als één, maar als drie hoofdrolspeler waar je vrij tussen schakelt: familieman Michael, 'homie' Franklin en de knettergekke hillbilly Trevor.

Daarnaast kun je een personage aanmaken om online mee te spelen. In Grand Theft Auto Online speel je met en tegen andere spelers, om zoveel mogelijk geld te verdienen.

Grafisch

De pc-versie belooft vooral op grafisch gebied beter te zijn dan zijn voorgangers, met drukkere straten waarbij je verder in de verte kunt kijken dan op de spelcomputers. Maar er is ook nieuwe content, waaronder nieuwe muziek op de radio.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten