Gratis Amazon-stick voor eigenaren Philips-tv's

© CIDimport

Gratis Amazon-stick voor eigenaren Philips-tv's

Geplaatst: 25 november 2016 - 10:33

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:39

Redactie ID.nl

Een aantal Philips-tv's in de 8000- en 9000-serie uit 2009 zullen binnenkort hun smart-tv-functionaliteit verliezen. Dat komt omdat deze tv's een andere beveiligingstechniek voor streaming content bevatten, maar die techniek wordt straks niet meer ondersteund door onder anderen Youtube en Netflix.

Ter compensatie van het verliezen van de smart-tv-functionaliteit, gaat Philips eigenaren van de televisies uit de 8000- en 9000-serie gratis een Amazon Fire Stick sturen. Deze hdmi-stick kan gebruikt worden om digitale tv-series en films te streamen via een Amazon-abonnement.

Een twaalftal televisies uit de genoemde series zullen aan het einde van dit jaar hun smart-tv-functie verliezen. Die televisies maken nog gebruik van het SHA-1-certificaat, waarmee beveiligde video's kunnen worden afgespeeld. Dit certificaat is afhankelijk van de gebruikte hardware. Omdat streamingdiensten overstappen naar een nieuw certificaat, kunnen video's niet meer op een televisie met het SHA-1-certificaat worden afgespeeld.

Omdat de televisies uit 2009 niet heel oud zijn, heeft Philips besloten om eigenaren te compenseren met een Amazon Fire TV-stick.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten