Gratis ringtone zoemende mug - want het is Malaria Day

© CIDimport

Gratis ringtone zoemende mug - want het is Malaria Day

Geplaatst: 25 april 2006 - 06:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:11

Redactie ID.nl

Jaarlijks sterven ruim 1 miljoen mensen in Afrika aan malaria. Met name kinderen zijn het slachtoffer. En dat terwijl malaria relatief eenvoudig te voorkomen is.

Gratis ringtone zoemende mug - want het is Malaria Day

Jaarlijks sterven ruim 1 miljoen mensen in Afrika aan malaria. Met name kinderen zijn het slachtoffer. En dat terwijl malaria relatief eenvoudig te voorkomen is. Om aandacht te vragen voor het voorkomen en bestrijden van malaria, heeft AMREF Flying Doctors iets opvallends bedacht: een gratis ringtone van een zoemende mug.Malaria is de meest voorkomende parasitaire ziekte ter wereld en wordt veroorzaakt door de steek van een besmette mug. Iedere 30 seconden sterft iemand aan malaria. 90 % van de slachtoffers komt uit Afrika, voornamelijk zwangere vrouwen en kinderen onder de vijf jaar. Hun immuunsysteem is nog niet volgroeid of het is verzwakt.

AMREF Flying Doctors doet hier iets aan. AMREF richt zich op deze kwetsbare groepen, vooral in de armste en moeilijkst bereikbare gemeenschappen. Hier hebben de mensen vaak geen gezondheidszorg en beschikken ze niet over de meest eenvoudige en effectieve preventiemiddelen, zoals klamboes die geïmpregneerd zijn met insecticide.

De ringtone actie ‘Stop malaria!’, is een initiatief van AMREF Flying Doctors. De organisatie vraagt met deze actie aandacht voor het voorkomen en bestrijden van malaria in Afrika. Help AMREF aandacht te vragen voor dit werk door de zoemende mug op uw telefoon te laten horen! Downloaden kan vanaf de website.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten