Groot datalek ontdekt bij stamboom-site MyHeritage

© CIDimport

Groot datalek ontdekt bij stamboom-site MyHeritage

Geplaatst: 6 juni 2018 - 05:40

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:46

Redactie ID.nl

Bij de website MyHeritage zijn bij een lek 92 miljoen gebruikersnamen en wachtwoorden buitgemaakt. Gebruikers van deze site kunnen hier hun stamboom in kaart brengen, eventueel in combinatie met een DNA-test.

Het betreft de gegevens van alle gebruikers die vóór 26 oktober 2017 een account hebben aangemaakt, zo meldt het bedrijf. Het goede nieuws is dat de wachtwoorden versleuteld werden opgeslagen. Daardoor zijn alleen e-mailadressen vrij inzichtelijk. Toch is het aan te raden om je wachtwoord te wijzigen, zeker wanneer je hetzelfde wachtwoord ook voor andere websites gebruikt. Verander ze daar dan ook.

DNA-uitslagen niet gestolen

Van alle MyHeritage-gebruikers hebben er 1,4 miljoen een DNA-test aangevraagd en terug opgestuurd, om op deze manier verwantschappen te kunnen vaststellen. Deze data wordt op aparte servers opgeslagen en is dan ook niet bij dit lek betrokken. Hetzelfde geldt voor creditcardgegevens. Naar aanleiding van het incident biedt het bedrijf achter de site binnenkort tweestapsverificatie voor accounts aan. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten