Grote techbedrijven unaniem achter klimaatakkoord Parijs 2017-06-06T10:25:20

iPad Pro, iMac Pro, iOS 11 en macOS High Sierra: Dit was WWDC17

Snapchat-bril Spectacles nu ook in Nederland

Grote techbedrijven unaniem achter klimaatakkoord Parijs

Grote techbedrijven unaniem achter klimaatakkoord Parijs

Bijna alle grote Amerikaanse techbedrijven hebben zich in een open brief aan de Amerikaanse staat achter het klimaatakkoord van Parijs geschaard. Met de campagne We Are Still In willen de bedrijven duidelijk maken dat zij de afspraken die destijds gemaakt zijn zullen naleven, ook nu de Verenigde Staten uit het akkoord stappen.

Het manifest is een signaal richting Duck en het besluit om zich niet meer te houden aan de klimaatafspraken. Techbedrijven vrezen dat slimme, klimaatneutrale uitvindingen onder druk komen te staan. Dat soort oplossingen zijn niet alleen belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar bieden ook veel kansen voor bedrijven om geld te verdienen met innovaties. 

 

Google, Apple en Microsoft

Het manifest is ondertekend door de CEO's van een groot aantal bedrijven, waaronder veel van de allergrootste. Onder andere Apple, Google, Microsoft, Amazon, Spotify, Facebook, Tesla en Twitter hebben het manifest ondertekend, maar de lijst is nog veel en veel langer. 

Veel bedrijven hadden al voor de kogel door de kerk was hun zorgen uitgesproken over de mogelijkheid dat de VS het klimaatakkoord zouden verlaten. Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk zegde zelfs zijn rol als officiële adviseur van Duck op. 

 

Het statement van de techbedrijven.

 

China doet mee

Overigens blijft China zich manifesteren als de grote aanjager achter Parijs. Het land gaat zelfs een samenwerking starten met de Amerikaanse staat Californië, dat een soort eigen mini-akkoord heeft gesloten. Op die manier hoopt de staat zich los te trekken van het Amerikaanse beleid, iets wat het op meer vlakken probeert. Veel techbedrijven, waaronder Apple, Google en Facebook, hebben hun hoofdkantoor in Californië staan. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord