Grote techbedrijven unaniem achter klimaatakkoord Parijs

© CIDimport

Grote techbedrijven unaniem achter klimaatakkoord Parijs

Geplaatst: 6 juni 2017 - 06:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:23

Redactie ID.nl

Bijna alle grote Amerikaanse techbedrijven hebben zich in een open brief aan de Amerikaanse staat achter het klimaatakkoord van Parijs geschaard. Met de campagne We Are Still In willen de bedrijven duidelijk maken dat zij de afspraken die destijds gemaakt zijn zullen naleven, ook nu de Verenigde Staten uit het akkoord stappen.

Het manifest is een signaal richting Duck en het besluit om zich niet meer te houden aan de klimaatafspraken. Techbedrijven vrezen dat slimme, klimaatneutrale uitvindingen onder druk komen te staan. Dat soort oplossingen zijn niet alleen belangrijk om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar bieden ook veel kansen voor bedrijven om geld te verdienen met innovaties. 

 

Google, Apple en Microsoft

Het manifest is ondertekend door de CEO's van een groot aantal bedrijven, waaronder veel van de allergrootste. Onder andere Apple, Google, Microsoft, Amazon, Spotify, Facebook, Tesla en Twitter hebben het manifest ondertekend, maar de lijst is nog veel en veel langer. 

Veel bedrijven hadden al voor de kogel door de kerk was hun zorgen uitgesproken over de mogelijkheid dat de VS het klimaatakkoord zouden verlaten. Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk zegde zelfs zijn rol als officiële adviseur van Duck op. 

 

Grote techbedrijven unaniem achter klimaatakkoord Parijs-16026268

© CIDimport

Het statement van de techbedrijven.

 

China doet mee

Overigens blijft China zich manifesteren als de grote aanjager achter Parijs. Het land gaat zelfs een samenwerking starten met de Amerikaanse staat Californië, dat een soort eigen mini-akkoord heeft gesloten. Op die manier hoopt de staat zich los te trekken van het Amerikaanse beleid, iets wat het op meer vlakken probeert. Veel techbedrijven, waaronder Apple, Google en Facebook, hebben hun hoofdkantoor in Californië staan. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten