Gsm-games steeds vaker gedownload

© CIDimport

Gsm-games steeds vaker gedownload

Geplaatst: 1 oktober 2007 - 06:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 20:40

Redactie ID.nl

Net als vorig jaar heeft de site HotSMS onderzoek gedaan naar mobiel internet. Eén van de opvallende uitkomsten van dit jaar is dat mobiele gaming nu toch echt in de lift zit: ten opzichte van een jaar geleden downloaden inmiddels bijna drie keer zoveel mensen mobiele games. Daarbij moet wel worden aangetekend dat HomSMS alleen mensen tussen de 15 en 30 jaar heeft ondervraagd.

Net als vorig jaar heeft de site HotSMS onderzoek gedaan naar mobiel internet. Eén van de opvallende uitkomsten van dit jaar is dat mobiele gaming nu toch echt in de lift zit: ten opzichte van een jaar geleden downloaden inmiddels bijna drie keer zoveel mensen mobiele games.

Daarbij moet wel worden aangetekend dat HomSMS alleen mensen tussen de 15 en 30 jaar heeft ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt ook dat in vergelijking met vorig jaar ondervraagden beter weten of zij wel of niet de juiste instellingen op de mobiele telefoon hebben staan om mobiel internet te kunnen gebruiken. Bijna de helft (46%) van alle personen die de juiste instellingen heeft, gebruikt daadwerkelijk mobiel internet. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2006 (toen was het nog 34%).

Net als in 2006 is het downloaden van mobiele content het meest populair (17%). Naast games (door 11% van de ondervraagden gedownload) is ook mobiel chatten populair (10%). Ook email wordt steeds vaker gelezen op de mobiele telefoon (13% ten opzichte van 4% in 2006). Mede door de komst van mobiele zoekmachines gebruikt 13% het mobiele internet om informatie te zoeken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten