Hackers-groep wil tieners ethiek van hacken bijbrengen 2013-11-04T16:41:31

Nieuwe versie Android Market App op komst

Download gratis commerciële software

Hackers-groep wil tieners ethiek van hacken bijbrengen

Hackers-groep wil tieners ethiek van hacken bijbrengen

Naar aanleiding van de DDoS-aanvallen van twee tieners op o.a.

Naar aanleiding van de DDoS-aanvallen van twee tieners op o.a. de Mastercard-website, heeft de Nederlandse hackersgroep Revspace laten weten de tieners te willen leren hoe ze ethisch kunnen hacken.

Koen Martens van de hackersgroep Revspace is van mening dat het uitvoeren van DDoS-aanvallen niet in lijn is met het beeld van ethisch hacken dat de groep nastreeft. Hij vergelijkt het met het slaan in iemands gezicht wanneer je niet met argumenten iemands ongelijk kan aantonen.

Iedereen kan volgens Martens een programma downloaden en deel uitmaken van een online aanval. Er komt weinig creativiteit aan te pas en de gebruikers zijn vaak slecht op de hoogte hoe de programma's precies functioneren waarmee ze een DDoS-aanval doen.

Over de 16-jarige tiener die nu nog vastzit, zegt hij dat hij niet moet worden verstoten uit de hackersgemeenschap, maar dat de community hem moet wijzen op de betere wegen die voorhanden zijn om zijn doel te bereiken.

[Via The Register]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord