Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk 2013-12-31T13:37:59

Terugblik 2013: de video's van Computer Idee

Apple Store in Haarlem doelwit ramkraak

Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk

Hackers maken streamen van pc naar Wii U GamePad mogelijk

De controller van Nintendo's Wii U wordt normaal gesproken enkel gebruikt voor het streamen van Wii U-games, maar hackers hebben het voor elkaar gekregen er pc-games op af te spelen. Op een Duitse hackersconferentie deden ze de techniek uit de doeken.

De Wii U GamePad bezit een touchscreen in het midden en heeft daardoor wat weg van een uit de kluiten gewassen tablet. Sommige spellen maken van het scherm gebruik om spelelementen als kaarten of inventarissen gemakkelijker bereikbaar te maken. Vaak zijn hele games op die manier draagbaar te spelen, zodat de televisie vrij komt voor anderen in het huis.

De drie hackers toonden beelden van de console-exclusieve spellen Final Fantasy 7 en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Deze werden geëmuleerd op een pc, en vervolgens naar de GamePad van de Wii U gestreamed.

Open source

Het project zit nog in een vroege fase, en lang niet alle games werken zomaar. Het team heeft de open source code publiekelijk gemaakt, zodat iedereen vrij is er aanpassingen aan te doen en mee te werken aan de ontwikkeling ervan. Nintendo zelf heeft nog niet op de hack gereageerd.

Het streamen van pc-games naar de woonkamer lijkt in 2014 een belangrijk onderdeel te worden van de computerspellenmarkt. Chipfabrikant NVIDIA bracht al de draagbare Shield uit, en softwarebedrijf Valve lanceert binnenkort zijn Steam Machines. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord