Hashtag-trend The Purge loopt uit de hand

© CIDimport

Hashtag-trend The Purge loopt uit de hand

Geplaatst: 22 juli 2014 - 11:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:07

Redactie ID.nl

De hashtag #twitterpurge heeft er voor gezorgd dat Twitter tweets met naaktfoto's van minderjarigen heeft moeten verwijderen. Wat begon als een grappig experiment liep al snel uit de hand, zo bericht The Guardian.

Een tiener uit San Francisco startte verschillende Twitter-accounts en wilde met de hashtag 'twitterpurge' kijken wat er zou gebeuren als hij de premisse van The Purge-films na zou spelen. In de horrorfilms zijn er eens per jaar 12 uur lang geen wetten en regels meer en mogen criminelen alles doen wat ze willen.

De hashtag leidde er echter vooral toe dat mensen naaktfoto's plaatsten van hun exen, om ze zo te 'ontmaskeren.' In sommige gevallen ging het om foto's van minderjarigen.

Alles mag

Nadat Twitter de oorspronkelijke account sloot wegens het verspreiden van kinderpornografie, doken al snel verschillende klonen op. De accounts riepen twitteraars op alles te posten wat ze wilden, van 12 tot 24 uur lang.

De trend verspreidde zich al snel richting Facebook en Instagram en zo zagen slachtoffers zich genoodzaakt hun eigen social media-accounts te verwijderen. Een moeder uit Kansas City haalde de politie erbij, nadat ze door haar dochter werd gewezen op de trend.

Angstaanjagend

"Het is angstaanjagend," zo vertelt ze aan de lokale nieuwszender 41 Action News. "En het is nog erger dat ouders blijkbaar niet in de gaten hebben wat er zich op social media allemaal afspeelt."

Het voorval vindt enkele dagen plaats voor The Purge 2: Anarchy in de bioscopen draait.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten