HEMA mobiel prepaid: betalen per seconde

© CIDimport

HEMA mobiel prepaid: betalen per seconde

Geplaatst: 21 november 2011 - 13:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:58

Redactie ID.nl

Nieuw bij HEMA mobiel prepaid is dat je betaalt per seconde, het is hiermee de eerste in Nederland.

Geen afronding per minuut en geen startkosten meer dus zoals de HEMA voorheen wel had. De HEMA geeft de volgende reden voor het nieuwe besluit:

"Uit onderzoek blijkt dat ruim 20% van alle prepaid gesprekken korter is dan 10 seconden en dat bijna 50% van de gesprekken (met een prepaid telefoon)  minder dan 30 seconden duurt. De consument ervaart het hanteren van starttarieven en het afronden op een hele minuut als oneerlijk en niet transparant. Door nu als eerste ook het starttarief los te laten wil HEMA 100% eerlijk de kosten doorberekenen. Hierdoor worden de effectieve gesprekskosten beduidend lager.
Een voorbeeld: een gesprek van 10 seconden kost nu nog maar 2,6 cent. (HEMA basis tarief) Dit was 9,3 cent. Bij andere prepaid aanbieders kost ditzelfde gesprek minimaal 14 cent (afgeronde hele minuutprijs)."

Deze regeling gaat ook in voor al bestaande klanten. Sms tarief is 6 cent. Verder kun je mms-berichten ontvangen en verzenden en internetten en e-mailen. In het buitenland kun je echter niet internetten. Opwaardeerbonnen kunnen online en bij de kassa van de HEMA worden gekocht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten