Het is zo ver: je tandenborstel is nu ook slimmer dan jij

© CIDimport

Het is zo ver: je tandenborstel is nu ook slimmer dan jij

Geplaatst: 23 februari 2016 - 08:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:32

Redactie ID.nl

Onze telefoons, wasmachines, koelkasten en auto’s zijn het al, maar nu krijgen we ook slimme tandenborstels. Oral-B kondigde op het Mobile World Congress een nieuwe elektrische tandenborstel aan die je precies vertelt hoe je moet poetsen.

Poetsadvies

De tandenborstel Oral-B Genius kan met allerlei sensors je precies vertellen waarom je niet goed poetst. Het apparaat is nog niet zo geniaal dat het zelf kan praten en geeft daarom poetsadvies via de Oral-B App 4.1, die je op je smartphone moet installeren.

Het is zo ver: je tandenborstel is nu ook slimmer dan jij-16212125

© CIDimport

Gevoelig

De borstel voelt aan hoe hard je drukt, waar je poetst en of je wel lang genoeg staat te poetsen. Door het gebruik van der Oral-B Genius zou men beter gaan poetsen. Zo nam de poetsduur bij testgebruikers met 1 minuut en 27 seconden toe en dat kan volgens Oral-B het verschil maken tussen een gezond of ongezond gebit.

Naast je spiegel aan de wand

De tandenborstel wordt geleverd met een smartphone-houder, die je naast je spiegel kunt hangen. Via de camera van je smartphone weet de tandenborstel waar je aan het poetsen bent en kan de borstel tijdens het poetsen vertellen wat je allemaal fout doet. De tandenborstel is verder voorzien van een lampje met 12 verschillende kleuren, om de poetservaring wat op te vrolijken.

Het is zo ver: je tandenborstel is nu ook slimmer dan jij-16217026

© CIDimport

Prijs

Het is nog niet duidelijk welk prijskaartje de Genius krijgt, maar Oral-B verwacht dat de tandenborstel met app vanaf juli in de winkels ligt. Hoeveel tandartsen deze Oral-B straks gaan aanbevelen is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten