Zo vind je straks de beste Black Friday-deals

© CIDimport

Zo vind je straks de beste Black Friday-deals

Geplaatst: 18 november 2021 - 08:00

Aangepast: 10 oktober 2023 - 08:22

Redactie ID.nl

Het is alweer bijna 26 november 2021, oftewel Black Friday! Tijdens deze dag bieden winkels tal van mooie deals aan. Dat zijn echter nogal wat aanbiedingen. In dit artikel vol tips vertellen we hoe je straks de interessantste Black Friday-deals op het gebied van tech kunt vinden.

De Prime Big Deal Days zijn hét nieuwe koopjesfestijn van Amazon met kortingen tot 50% of meer. Lees hier de belangrijkste tips om tijdens deze megadealsdagen de échte koopjes te scoren, fouten te voorkomen en binnen je budget te blijven.

Lees meer: Zo scoor je de beste deals tijdens de Amazon Prime Days


Black Friday is van oorsprong een Amerikaans fenomeen, maar is hier inmiddels ook behoorlijk ingeburgerd. Met goede reden, want op die dag strooien winkels met hoge kortingen en Nederlanders zijn dol op koopjes! Zeker wanneer het elektronische apparaten betreft, want die lopen gauw in de papieren. Een nieuwe smartphone, televisie of laptop is een hele investering, fijn dus als je daar een paar tientjes of zelfs wel honderden euro's op kunt besparen. 

Juist omdat zoveel winkels en webshops aan Black Friday meedoen, vraag je je wellicht af: hoe vind ik de beste Black Friday-aanbiedingen? Het zou zonde zijn als je een product met korting koopt, om het vervolgens in een andere webshop voor een nóg lagere prijs aan te treffen. We zetten hier wat tips voor je op een rij, zodat je nooit teveel betaald.

Voorbereiden op Black Friday

Net zoals je een boodschappenlijstje maakt voordat je naar de supermarkt gaat, is het slim om jezelf nu al af te vragen wat je op Black Friday wilt aanschaffen. Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuwe laptop, kijk dan alvast eens rond bij webwinkels om te zien wat er zoal te koop is. Reviews kunnen je helpen een goed beeld van het product te krijgen.

Of zoek op Google eens naar 'beste smartphones van 2021' om een beeld te krijgen van wat er zoal op de markt is. Als je voor jezelf helder hebt wat je precies wilt kopen, is het op Black Friday alleen nog maar een kwestie van de beste prijs erbij te vinden.

Zo vind je straks de beste Black Friday-deals-15036025

© CIDimport

Begin vroeg met shoppen

Hoewel Black Friday zelf dit jaar op 26 november begint, weten we inmiddels dat veel winkels al eerder hun aanbiedingen online zetten. Eigenlijk begint de koopjesregen vaak al in de aanloop er naartoe, en loopt het door t/m 29 november. Dan is het namelijk Cyber Monday, ook een dag die in het teken staat van hoge kortingen, dan op met name elektronica.

Omdat voorraden beperkt zijn en producten met hoge kortingen snel uitverkocht raken, raden we aan de dagen voor Black Friday je favoriete webshops ook goed in de gaten te houden. Haantje de voorste zijn loont.

Gebruik een prijsvergelijker

Zelf het web afspeuren naar de beste Black Friday-deals, is eigenlijk geen doen. Daarvoor doen er simpelweg teveel winkels mee. Handig dus als een site kan helpen om de prijzen van verschillende webwinkels met elkaar te vergelijken. Hiervoor kun je terecht bij onze collega's van Kieskeurig.nl. Zoek het product dat je in huis wilt halen, en je ziet direct bij welke webshop de laagste prijs wordt geboden! 

Handig hierbij is dat je een prijsalert kunt instellen. Stel, je hebt een 4K-tv op het oog waarvoor je eigenlijk niet meer dan 1000 euro wil betalen. Je vult dan dit bedrag in als prijsalert en vervolgens krijg je een mailtje zodra de televisie onder die prijs zakt. Druk hiervoor op het icoontje van een belletje.

Zo vind je straks de beste Black Friday-deals-15036026

© CIDimport

Volg onze liveblog

In de periode rond Black Friday en uiteraard op de dag zelf, houden we een Black Friday-liveblog bij. Daarop brengen we de meest interessante prijsverlagingen onder je aandacht. Vorig jaar ontdekten we onder meer hoge kortingen op populaire koptelefoons, externe schijven, monitors, speakers, tablets en nog veel meer gadgets. 

Vinden we een goeie deal op een apparaat waarvan wij denken dat het jou wel eens aan zou aanspreken, dan vertellen we je daarover op deze Black Friday liveblog. Tip: zet de pagina in je favorieten en houd gedurende het Black Friday-weekend geregeld de updates in de gaten. 

Slim zoeken op Google

We haalden het al even aan, maar op Black Friday is Google uiteraard ook een handig hulpmiddel. Weet je al welk product je wilt hebben, dan kun je bijvoorbeeld zoeken naar de productnaam + woorden als 'black friday', 'deal', 'aanbieding', 'korting' en 'goedkoop'.

Zo vind je ook de websites die aan Black Friday meedoen, maar trek niet bij de eerste de beste webwinkel gelijk de portemonnee. Dat 'ie het hoogst op Google staat, wil niet betekenen dat het ook de grootste prijsdaling betreft. Vergelijk altijd wat het product elders kost!

Zo vind je straks de beste Black Friday-deals-15036028

© CIDimport

Let op je budget

Tot slot is het verstandig om je Black Friday-budget te bepalen en daar niet (teveel) overheen te gaan. Wanneer de aanbiedingen je om de oren vliegen, is het verleidelijk om bij elke deal toe te slaan. Maar bij elkaar opgeteld kan het dan alsnog een dure grap worden terwijl je op Black Friday juist geld wilt besparen.

Geef niet meer uit dan verantwoord is, zodat je ook echt iets aan die mooie kortingen hebt. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten