Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers 2016-01-12T14:18:56

Hoe maak je een backup van het register in Windows 10?

Zo kun je alle 76,000 Netflix-categorieën doorzoeken

Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers

Hoe verwijder je de overstap-notificaties van oudere Internet Explorers

Microsoft stopt met de ondersteuning van alle versie van Internet Explorer onder de 11. Bovendien tonen oudere browsers dan IE 11 (zoals IE 8 of 9) voortaan een melding waarin je wordt aangeraden over te stappen naar een andere browser. Mocht je dat nou écht niet willen (wat je overigens wel afraden) dan kun je dat hier uitzetten.

Microsoft raadt zelf aan om over te stappen naar Internet Explorer 11, de meest recente versie van de browser. Als je op Windows 10 zit, kun je het beste de nieuwe browser Edge gebruiken.

Let wel op: Oudere browsers kampen vaak met veiligheidsproblemen waardoor je slachtoffer kunt worden van malware-aanvallen. Het is daarom wel aan te raden te updaten naar een moderne browser.

Open het register door regedit te typen in het startmenu van Windows en op Enter te drukken. Aan de linkerkant ga je in de mappenstructuur naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl.

Rechtermuisklik en kies hier Nieuw en sleutel. Noem deze FEATURE_DISABLE_IE11_SECURITY_EOL_NOTIFICATION. Er komt een map bij. Rechtermuisklik binnen deze map en kies voor Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde. Noem deze iexplore.exe en druk op Enter.

Klik met de rechtermuisknop op iexplore.exe en zet de waardegegevens op 1. Kies voor OK en herstart de browser.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord