Hoe vies is uw data? 2013-11-04T16:35:15

Sony stopt met de PSP Go

Efteling lanceert gratis online game

Hoe vies is uw data?

Hoe vies is uw data?

Greenpeace heeft de resultaten van hun onderzoek ‘How dirty is your data?’ gepubliceerd.

Greenpeace heeft de resultaten van hun onderzoek ‘How dirty is your data?’ gepubliceerd. Het ging daarbij hoe milieuvervuilend de energievoorziening was van de enorme data centra van een aantal grote IT-bedrijven.

In Amerika zijn bedrijven niet verplicht hun energiegebruik openbaar te maken en de meeste bedrijven doen dat dan ookniet, zodat de concurrentie daar geen inzage in krijgt. Greenpeace maakte gebruik van openbare informatie en informatie van de regering. Momenteel zorgen datacenters al voor bijna 2% van het totale energieverbruik in de wereld en geschat wordt, dat dit oploopt tot 8% de komende 10 jaar.

Apple kwam het slechts uit het rapport van Greenpeace omdat voornamelijk  steenkool wordt gebruikt voor de energievoorziening van hun datacenters. Apple wilde niet reageren op het verslag van Greenpeace.

Apple's data centra maakt voor 54.5% gebruik van kolen, gevolgd door Facebook met 53,2%, IBM 51,6%, HP 49,4%, en Twitter 42,5%.

Yahoo, Google en Amazon kwamen als beste drie uit de bus en Greenpeace zou graag zien dat andere bedrijven hun voorbeeld volgen met het gebruik van schone energie. De milieugroepering maakt zich wel zorgen om Facebook dat nu ook al meer dan de helft gebruikmaakt van kolen om hun datacenters van energie te voorzien. Greenpeace wil dan ook dat Facebook steenkool 'ontvriend' en is bezig met een campagne (zie video hieronder).

Kritiek op het onderzoek is er ook, zo wordt bijvoorbeeld gesteld dat de datacenters ook een stuk milieuvriendelijker kunnen zijn dan het oude alternatief. Hij noemt de muziekbranche als voorbeeld waarbij het downloaden van muziek via een datacenter een stuk minder vervuilend zou zijn dan het kopen van de cd.

[Via: The Guardian]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord