Hoge beloning voor kraken 1Password

© CIDimport

Hoge beloning voor kraken 1Password

Geplaatst: 10 maart 2017 - 10:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:56

Redactie ID.nl

Het team achter 1Password reikt een maximale beloning van 100.000 dollar uit aan hackers die er in slagen om de wachtwoordkluis-software te kraken. Een fors hoger bedrag dan eerder.

Door de beloning te verhogen van 25.000 naar 100.000 dollar, hoopt 1Password-ontwikkelaar AgileBits ethische hackers sneller over te halen om gaten in de software te ontdekken. Die kunnen dan gedicht worden voordat kwaadwillenden er misbruik van kunnen maken.

Het gebruik van een wachtwoordmanager als 1Password is al een stuk veiliger dan zelf wachtwoorden verzinnen, en handiger omdat je ze zelf niet hoeft te onthouden. Maar juist omdat de software al je wachtwoorden kan beheren, is het ook een gewild doelwit voor cybercriminelen. 

Bugbounty

1Password is lang niet het enige bedrijf dat werkt met zogeheten bugbounty-programma's, waarbij beloningen worden uitgedeeld voor het vinden van kwetsbaarheden. Fabrikanten moeten haast wel, omdat er anders een kans bestaat dat ontdekte kwetsbaarheden worden verhandeld op het dark web.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten