Hotel beboet klanten voor negatieve recensies

© CIDimport

Hotel beboet klanten voor negatieve recensies

Geplaatst: 5 augustus 2014 - 10:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:59

Redactie ID.nl

Het Union Street Guest House in Hudson, New York heeft een opvallend reserveringsbeleid: boek je een overnachting of een bruiloft bij het hotel, dan mag je er geen slechte recensies van op internet zetten.

Doe je dat wel, dan ben je er mee akkoord gegaan een boete te riskeren van 500 dollar per negatieve recensie. De regel geldt ook voor iedereen die je hebt uitgenodigd.

Nieuwswebsite Page Six ontdekte het opmerkelijke reglement, waarna het zich als een lopend vuurtje over het internet verspreidde. Het gevolg? Honderden negatieve recensies (een op vijf sterren) extra op de Yelp-pagina van het hotel, veelal van mensen die nog nooit een voet in het logement hebben gezet. 

Yelp

Yelp is een sociaal netwerk dat er op gericht is om restaurants, hotels en soortgelijke horeca in kaart te brengen. Gebruikers ervan kunnen recensies achterlaten, wat voor de eigenaren van de panden zowel een zegen is als een vloek

Het Union Street Guest House heeft de regel ondertussen uit het reserveringbeleid gehaald en de organisatie laat op diens Facebook-pagina weten dat het slechts om een grap ging. Het beleid had al tijden geleden aangepast moeten zijn en men zou ook zeker geen boetes hebben uitgedeeld.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten