Houd stress onder controle met Spire Breath Tracker-gadget 2014-08-04T10:20:45

Screenshot geveild voor 90.000 dollar

Kende je Evernote al?

Houd stress onder controle met Spire Breath Tracker-gadget

Tijd om eens rustig adem te halen

Houd stress onder controle met Spire Breath Tracker-gadget

Ontwikkelteam Spire lanceert in september de Spire Breath Tracker, een gadget die je ademhaling in kaart brengt. In stressvolle situaties herinnert deze je er aan eens rustig adem te halen, zodat je weer tot rust komt.

Spire is vast te maken aan je riem, waar de gadget vervolgens meet of je ademhaling te oppervlakkig is; een van de symptomen van stress. Die informatie wordt direct doorgestuurd naar de bijbehorende smartphone-app.

Via een notificatie op de smartphone waarschuwt Spire dat je verkeerd ademhaalt op de momenten dat je het zelf wel eens vergeet. "Je hebt al dertig minuten geen diepe adem gehaald," zegt de app. Je kan er dan voor kiezen om binnen de app een kort spelletje te spelen, zodat je je ademhaling weer onder controle krijgt.

Welzijn

De gadget is verzonnen door hoogleraar 'zelfregulatie' Neema Moraveji, schrijft techsite TechCrunch. Zijn doel is om mensen meer inzicht te geven in hun gemoedstoestand, waarbij 'ademhaling de simpelste manier is om daar aan te werken.' Een stabiele ademhaling draagt bij aan betere productiviteit en een beter welzijn, zo blijkt onder meer uit Moraveji's eigen onderzoek.

Spire houdt ook bij of je loopt, zit of ligt, en geeft een melding zodra het tijd is om weer eens in beweging te komen. Het apparaatje komt voor 150 dollar (ongeveer 120 euro) op de markt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord