HP draait blokkering huismerk-inkt niet terug 2016-09-23T12:38:10

M720 van Logitech: Muis voor alle apparaten

Flybrix: Drone van Lego zelf in elkaar te knutselen

HP draait blokkering huismerk-inkt niet terug

HP draait blokkering huismerk-inkt niet terug

Sommige printers van HP werken blijvend niet meer met huismerk-inkt, maar alleen nog met inkt van HP zelf. Wat eerder een foutje werd genoemd, blijkt een doelbewuste actie.

Verscheidene printermodellen van HP stoten ineens inkt van andere merken af. Een wijziging in de firmware zorgde daar per 13 september in veel gevallen voor. HP is niet van plan dit terug te draaien, bevestigt de fabrikant aan onze collega's van PCM.

Of je daar zelf veel van gaat merken is nog maar de vraag, want de desbetreffende printermodellen zijn eigenlijk vooral gericht op de zakelijke markt. Hier vind je de volledige lijst.

Oplossingen

Daarnaast werkt inktverkoper 123inkt.nl aan manieren om het probleem te omzeilen. Zo worden inktpatronen uitgerust met nieuwe chips, zodat de desbetreffende printers ze weer gewoon kunnen lezen. Het terugdraaien van de firmware-update kan ook uitkomst bieden.

Update: Inktpatronen van Pelikan werken ook nog steeds, zo laat de fabrikant weten.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord