HTC telefoon op afstand af te luisteren 2013-11-04T16:40:24

KLM onderzoekt verspreiding ‘blijdschap’

Snelste supercomputer staat in China

HTC telefoon op afstand af te luisteren

HTC telefoon op afstand af te luisteren

Volgens beveiligingsbedrijf MWR InfoSecurity kan een HTC telefoon worden gebruikt als een afluisterapparaat op afstand.

Volgens beveiligingsbedrijf MWR InfoSecurity kan een HTC telefoon worden gebruikt als een afluisterapparaat op afstand. Deze ontdekking werd uit de doeken gedaan tijdens een beveiligingsconferentie in Dubai.

Welke HTC telefoons precies kwetsbaar zijn en hoe de kwetsbaarheid kan worden misbruikt door hackers is niet bekendgemaakt. Er wordt geïnsinueerd dat de fout op afstand kan worden misbruikt en de hacker dus niet fysiek de telefoon in handen hoeft te hebben. De onderzoeker stelt dat de gebruiker van de telefoon het ook niet door zal hebben wanneer zijn/haar telefoon is gehackt. Elk woord dat de gebruiker zegt tijdens een telefoongesprek zou eenvoudig kunnen worden opgenomen en teruggestuurd worden naar de hacker.

In augustus gaf MWR ook al aan dat de Palm Pre als afluisterapparaat te gebruiken was door het versturen van een speciaal berichtje. Daarnaast werden er ook kwetsbaarheden ontdekt in Google's Android platform waardoor het mogelijk was om login-gegevens en cookies te stelen.

MWR waarschuwt gebruikers om terughoudend te zijn met het bewaren van belangrijke informatie op hun telefoons zoals bankgegevens. De fout ligt volgens het bedrijf vooral bij de fabrikanten en providers die onvoldoende aandacht hebben voor de beveiliging. Zo is het in veel gevallen onmogelijk om beveiligings-patches door te drukken naar de telefoons van gebruikers zoals dat wel met een besturingssysteem op een pc gebeurt.

[Via Neowin.net]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord