HTC topmannen opgepakt voor diefstal bedrijfsgeheimen

© CIDimport

HTC topmannen opgepakt voor diefstal bedrijfsgeheimen

Geplaatst: 2 september 2013 - 12:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:21

Redactie ID.nl

HTC laat weten dat verschillende topmannen het plan hadden opgevat om het bedrijf te verlaten en een eigen bedrijf in China te starten. De ex-werknemers zouden daarbij echter meer willen meenemen dan hen toekwam. Er zou fraude zijn gepleegd met facturen en de werknemers worden zelfs beschuldigd van het stelen van bedrijfsgeheimen.

Thomas Chien, vice-president productontwerp, werd door HTC betrapt op het downloaden van bestanden die te maken hadden met de aankomende Sense 6-interface.  De data zou via e-mail met externe partijen zijn gedeeld. Verschillende bronnen doen verslag van een inval op het R&D-centrum van HTC en bij verdachten  thuis. Bill Wu (Directeur R&D) en design team manager Justin Huang zouden daarbij zijn gearresteerd. 'Quietly stealing' was er dus niet bij.

Fraude en diefstal

De ontwerpers zouden 334.000 dollar in rekening hebben gebracht bij hun werkgever voor het ontwerp van de HTC One omdat daarbij een extern bureau zou zijn ingeschakeld. Het ontwerp is gewoon in-house gemaakt en het externe design bureau was verzonnen om het te incasseren bedrag onderling te kunnen verdelen. Het trio was van plan een eigen design-bureau te starten onder de naam Xiaoyu, gericht op de Chinese smartphone-markt. Ze wilden ontslag gaan nemen nadat ze de bonus die ze rond deze tijd ontvangen, zouden hebben geincasseerd. De buitgemaakte bedrijfsgeheimen van HTC zouden ook mooi bij van pas komen bij de start van hun eigen bedrijf. 

Rond 0:30 beelden van de arrestatie 

HTC's reactie

Allemaal slecht nieuws voor HTC in ieder geval want het verliest belangrijke designers (Huan ontwierp de HTC One) en loopt ook nog imago-schade op door de praktijken van de ex-werknemers. HTC laat  weten dat het van zijn werknemers een hoge mate van integriteit en ethiek verlangt. Het is aan elke werknemer om de door HTC ontwikkelde technieken en ontwerpen te beschermen. HTC laat verder weten dat de zaak in vooronderzoek is door de autoriteiten en dat ze zich daarom van verder commentaar onthouden. Wel geven ze aan dat het voorval geen invloed zal hebben op de bedrijfsvoering, plannen en het bedrijfsresultaat.

[Via: Engadget]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten