Hyvers kunnen vanaf nu krabbels redden 2013-11-18T10:12:37

Jubileum: 25 jaar internet in Nederland

Gestolen Adobe-wachtwoorden verwerkt in kruiswoordpuzzel

Hyvers kunnen vanaf nu krabbels redden

Hyvers kunnen vanaf nu krabbels redden

Op het sociale netwerk Hyves is een downloadpagina verschenen waarmee gebruikers tot het einde van het jaar hun foto’s, video’s, krabbels en blogs kunnen downloaden. Aanvragen moeten voor 29 november ingediend worden en Hyves belooft dat gebruikers die voor die datum hun aanvraag indienen uiterlijk op 31 december een downloadlink ontvangen.

Met de toegezonden downloadlink kunnen alle wie wat waars, foto’s, video’s, krabbels en blogs worden gedownload. Ook worden de persoonlijke gegevens toegestuurd. Wie via Hyves aangeeft de downloadlink graag te willen ontvangen, krijgt te zien hoeveel informatie er nog op het sociale netwerk staat.

Omdat Hyves eind dit jaar stopt als sociaal netwerk en zich volledig gaat richten op online games, blijven de accounts van gebruikers die actief gamen op Hyves wel bestaan. Alleen deze gebruikers kunnen na 2 december nog inloggen op het sociale netwerk. Alle andere profielen worden dan verwijderd.

Van sociaal netwerk naar spelletjessite

In oktober maakte Hyves, onderdeel van de Telegraaf Media Groep (TMG), bekend te stoppen als sociaal netwerk. TMG ziet geen kansen meer voor het sociale netwerk en wil op de website vanaf dan alleen nog maar online games aanbieden, een trend die al eerder was ingezet.

Overname en afschrijving

Eind 2010 nam de Telegraaf Media Groep voor 43 miljoen euro het sociale netwerk Hyves over. In die tijd stond Hyves al onder druk van concurrent Facebook en een jaar later bleek dat Hyves-gebruikers veel sneller overstapten naar alternatieve sociale netwerken dan verwacht.

Afgelopen maart besloot TMG om Hyves vrijwel volledig af te schrijven en 36,5 miljoen euro te schrappen van de boekwaarde. Eerder dit jaar werd ook de huur van het hoofdkantoor van Hyves opgezegd. Het is nog onbekend wat er met dit pand gaat gebeuren. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord