Iedereen pakketpost-bezorger met Bringr-app

© CIDimport

Iedereen pakketpost-bezorger met Bringr-app

Geplaatst: 14 november 2016 - 14:18

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:43

Redactie ID.nl

Het Belgische postbedrijf Bpost breidt 'Bringr' uit, een dienst waarmee iedereen pakketpost-bezorger kan worden. Een vergelijking met taxi-app Uber is snel gemaakt.

Zodra je iets te versturen hebt, kun je via de Bringr-app een chauffeur in de buurt zoeken. Die komt het pakket ophalen en brengt het naar de plaats van bestemming. Diegene krijgt daar een vergoeding voor, en een deel van de kosten gaan naar Bpost.

Zodoende kan iedereen zich aanmelding om Bringr-chauffeur te worden. Daarbij geven ze aan wanneer ze inzetbaar zijn en waar ze in rijden, bijvoorbeeld gewoon een personenauto of juist een busje. Wel zo belangrijk om te weten of hetgeen je wilt versturen wel past.

Wie gebruik maakt van Bringr, kan de chauffer ook een beoordeling geven van maximaal vijf sterren. Zo weten andere gebruikers bij het 'bestellen' van een chauffer of diegene wel betrouwbaar is.

België

Vooralsnog werkt de app alleen in Antwerpen, en sinds vandaag ook in Gent en Brussel. Bpost kwam overigens laatst nog in het nieuws omdat het bedrijf PostNL wilde overnemen. PostNL wees dat 'ongevraagde aanbod' (opnieuw) af.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten