Mate S is nieuwste giga-smartphone van Huawei

© CIDimport

Mate S is nieuwste giga-smartphone van Huawei

Geplaatst: 2 september 2015 - 11:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:54

Redactie ID.nl

Huawei heeft op de IFA-beurs in Berlijn een nieuwe smartphone aangekondigd. De Mate S heeft een scherm van 5,5 inch met een weegschaal erin.

De Huawei Mate S is de opvolger van de Ascend Mate 7. Het scherm wordt verkleind van 6-inch naar 5.5-inch, maar beschikt wel over 2.5D 4th generation Gorilla Glass en een resolutie van 1080p. Ook de ForceTouch techniek is aanwezig, waarmee je bijvoorbeeld kan inzoomen op een afbeelding door harder op het scherm te drukken. Het scherm is tegelijk een weegschaal die nauwkeurig kan wegen hoeveel gewicht er op de telefoon ligt. 

Het apparaat is 2.65 millimeter dik en op de gebogen achterkant is - onder de 13 megapixel camera - een nieuwe vingerafdrukscanner aangebracht. Deze is in staat sneller en nauwkeuriger je vingerafdruk te meten. Ook de Knuckle Sense technologie is verbeterd en deze krijgt dan ook de noemer 2.0 mee. Hiermee kan je afbeeldingen croppen, video's delen of apps lanceren door een symbool te tekenen.

De Huawei Mate S wordt aangedreven door de Kirin 935 chipset en 3 GB werkgeheugen. Het toestel moet 649 euro gaan kosten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten