Illegale downloads Game of Thrones: Meer dan miljard 2017-09-08T14:51:15

IFA 2017 in 1 minuut

YouTube-kanaal beheren: geavanceerde instellingen

Illegale downloads Game of Thrones: Meer dan miljard

Illegale downloads Game of Thrones: Meer dan miljard Bron: HBO

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is inmiddels afgelopen en hoewel je er op verschillende manieren legaal naar kon kijken, is de serie weer massaal illegaal gedownload en gestreamd.

HBO kondigde eerder aan dat het zevende en eennalaatste seizoen van de populaire fantasy-serie 32 miljoen kijkers trok. Een record voor de zender, maar het staat in schril contrast met het aantal kijkers dat er geen cent voor betaalde. Dat waren er namelijk meer dan een miljard.

Dat meldt Torrentfreak op basis van metingen van Muso, een bedrijf dat illegale downloads in kaart brengt. Opvallend genoeg zijn torrent-downloaders ver in de minderheid. 'Slechts' 9 procent van de downloads vond via het Bittorrent-netwerk plaats. Het merendeel van de kijkers gebruikte illegale streamingdiensten om Game of Thrones te volgen, in circa 85 procent van de gevallen. 

Hack

Vermoedelijk liggen de aantallen mede zo hoog doordat hackers enkele afleveringen voor de uitzenddatum al online hadden gezet. Maar van origine is Game of Thrones al een van de meest illegaal gedownloadde series op internet. Jaar na jaar worden er op dit vlak weer records gebroken, tot ergernis van HBO.

In Nederland waren nieuwe afleveringen dit jaar voor het eerst te zien bij Ziggo. Dit nadat de streamingdienst van HBO zelf, HBO Go, stopte in ons land. Het volgende en tevens laatste seizoen van Game of Thrones staat volgens de geruchtenmolen gepland voor 2019.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord