'Bijna iedereen boven de 6 jaar heeft straks mobiel' 2014-11-20T09:43:25

Sociaal netwerk Ello gaat t-shirts aanbieden

Volledige Twitter-database te doorzoeken

'Bijna iedereen boven de 6 jaar heeft straks mobiel'

'Bijna iedereen boven de 6 jaar heeft straks mobiel'

90% van iedereen boven de 6 jaar oud bezit straks een mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Ericsson, de voormalig telecomgigant uit Zweden. Dit percentage is gebaseerd op de blijvende groei binnen de telefoniemarkt. Het groeiende gebruik van mobiele apparaten is al langer bekend, maar de steeds jonger wordende eigenaars is een recentere ontwikkeling.

Deze ontwikkeling hoeft niet per se slecht te zijn, vertelt orthopedagoog Jose de Pauw aan Computer Idee. Zij is van mening dat kinderen veel meer uitdaging kunnen vinden in de moderne elektronica. Bovendien is er veel meer mogelijk op het gebied van onderwijs. “Reken- en taalproblemen worden tegenwoordig bijvoorbeeld opgelost door de vele beschikbare apps die ouders downloaden voor hun kinderen.”

Het onderwijssysteem in Nederland is –in lijn met de trend- ook steeds meer aan het veranderen. Zo opende in 2013 al zeven ‘iPad-scholen’ haar deuren.  Het initiatief van O4NT (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd)  wil zijn leerlingen ‘bekwamer maken voor de 21ste eeuw’ en doet dit door de iPad te gebruiken in het leerproces.

Wat de gevolgen zijn van deze trends op het gebied van onderlinge communicatie is nog onbekend, maar zal ongetwijfeld interessante bevindingen opleveren.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord