In elke Britse schooltas zit 240 euro - aan gadgets!

© CIDimport

In elke Britse schooltas zit 240 euro - aan gadgets!

Geplaatst: 26 september 2006 - 12:09

Aangepast: 19 september 2022 - 12:54

Redactie ID.nl

Vroeger sleepte je een stel potloden, een passer en eventueel (als het je eerste dag op de middelbare school was) de Bosatlas mee. Anno 2006 gaat dat wel even anders...De gemiddelde Britse leerling heeft namelijk voor zo'n 240 euro aan elektronische apparatuur in zijn of haar tas zitten. Het gaat dan vooral om mobieltjes en mp3-spelers.

In elke Britse schooltas zit 240 euro - aan gadgets!

Vroeger sleepte je een stel potloden, een passer en eventueel (als het je eerste dag op de middelbare school was) de Bosatlas mee. Anno 2006 gaat dat wel even anders...De gemiddelde Britse leerling heeft namelijk voor zo'n 240 euro aan elektronische apparatuur in zijn of haar tas zitten. Het gaat dan vooral om mobieltjes en mp3-spelers. Vier op de tien kinderen nemen hun telefoon mee naar school, terwijl één op de negen z'n iPod meeneemt. Maar het kan nog sterker: zo nemen ongeveer 100.000 scholieren ook nog eens hun laptop mee naar school!
Gelukkig is er ook nog ruimte voor traditionele schooltas-inhoud: twee op de drie kinderen sleept (ook) nog een broodtrommeltje en een rekenmachine mee.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten