ING-transacties niet meer automatisch te importeren in digitaal huishoudboekje Afas 2014-07-31T14:16:56

Denemarken zet snelheidsrecord data-overdracht

Ontgrendel je smartphone met digitale tatoeage

ING-transacties niet meer automatisch te importeren in digitaal huishoudboekje Afas

Laat gebruikers de algemene voorwaarden van de bank overtreden

ING-transacties niet meer automatisch te importeren in digitaal huishoudboekje Afas

Het digitale huishoudboekje Afas mag gebruikers niet langer meer aanbieden om ING-bankrekeningen automatisch te importeren. Daarmee laat Afas ze namelijk de gebruiksvoorwaarden van ING overtreden, zo heeft de rechtbank bepaald.

In de algemene voorwaarden van de bank staat dat ING-klanten hun persoonlijke inloggegevens geheim moeten houden en deze niet mogen invullen op andere sites. Maar die informatie vraagt Afas wel, zodat inkomsten en uitgaven automatisch mee worden genomen in het persoonlijke overzicht van de gebruiker.

Commerciële redenen

ING spande een kort geding aan en heeft die nu gewonnen. Afas haalt per direct de koppeling uit diens digitale huishoudboekje, maar is niet blij met de uitspraak. Volgens Afas is het kort geding 'voornamelijk uit commerciële redenen' aangespannen. ING zou zo concurrentie tegen willen houden, terwijl de bank met andere leveranciers werkt aan een soortgelijke (eigen) dienst als Afas Personal.

Tevens hoopte Afas met ING samen te werken aan een automatische koppeling van bankgegevens, maar daar wilde ING niet aan meewerken. "Procederen wint nu van innoveren, en daar is de klant de dupe van," aldus het bedrijf.

Europese wetten

Ook stelt Afas dat onafhankelijke experts de verbinding veilig hebben verklaard en dat er een Europese wet aankomt die banken verplicht stelt koppelingen met derden toe te staan, zodra de klant daar zelf toestemming tot geeft. Of het softwarebedrijf echter in hoger beroep gaat, is nog niet zeker.

Afas-gebruikers kunnen nog altijd hun transactiegeschiedenis exporteren van ING en deze vervolgens handmatig importeren in Afas. Daarvoor moeten ze eerst op de ouderwetse manier inloggen bij de bank en de transacties downloaden, iedere keer wanneer ze nieuwe transacties willen meenemen in hun Afas-overzicht.

Onlangs nam Computer Idee het online huishoudboekje van Afas nog onder de loep. Lees hier welke functies Afas zoal bezit en hoe ze werken.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord