Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt 2014-09-04T00:24:06

'Social media helpt bedreigde talen overleven'

Vrouw klaagt Facebook aan wegens 'revenge porn'

Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt

Sneller foto's versturen naar vrienden

Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt

Instagram heeft een nieuwe foto-app uitgebracht met de naam Bolt. Deze is vergelijkbaar met Snapchat, want ook hiermee zijn foto's na ontvangst niet op te slaan.

Maar Bolt focust zich vooral op gebruiksgemak en snelheid, doordat de knop die je gebruikt om de foto te schieten gezichten toont van je vrienden. Door er op te tikken maak je de foto én stuur je hem direct naar een vriend.

Je hoeft dus niet eerst een foto te maken en te kiezen om deze te delen, door een lange lijst aan contacten scrollen om de juiste persoon te vinden, om hem dán pas te kunnen verzenden.

Schudden voor gebruik

Bolt gebruikt telefoonnummers om je contactenlijst mee op te bouwen en het is vooralsnog niet mogelijk om vrienden van andere social media (als Facebook en Instagram) in te laden. Mocht je een foto maken die niet is gelukt, dan heb je voor het verzenden nog een paar seconden om van gedachten te veranderen. Door de smartphone te schudden verwdijnt de foto weer.

Zodra een vriend je foto ontvangt, heeft diegene de keus een foto terug te sturen of op de foto te schrijven. De foto bewaren kan niet: hoewel de app in theorie tot in de eeuwigheid geminimaliseerd kan blijven, kun je de foto alleeen wegkrijgen door hem letterlijk weg te vegen.

Proef

De app is voor nu enkel beschikbaar in Singapore, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, omdat Instagram in deze landen bijzonder populair is. Als de proef naar wenst verloopt, komt Bolt ook in de rest van de wereld uit.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord