Instagram legt verdere focus op video 2022-07-27T09:15:13

Windows 10-update breekt usb-printers

MediaInfo – Technische info over je videobestanden

Instagram legt verdere focus op video

Instagram legt verdere focus op video Bron: Pixabay

Instagram-baas Adam Mosseri laat in een korte video weten dat Instagram zich in de toekomst blijft concentreren op video’s.

Instagram was altijd een dienst waarbij je alleen je foto’s deelde. Maar de focus is in de laatste jaren al veel meer verschoven naar video. Waarschijnlijk in een poging om relevant te blijven onder jongeren.

De app blijft wel foto’s ondersteunen. Maar dat de nadruk nu meer en meer op video gelegd wordt, wordt eveneens gedreven door het gedrag van gebruikers. Die reageren goed op video’s.

Kritiek vanuit de community

Ondertussen is er ook kritiek vanuit de community. Verschillende grote accounts klagen dat Instagram te veel op TikTok gaat lijken, terwijl ze gewoon “schattige foto’s van vrienden” willen zien.

Die gebruikers hebben eveneens een online petitie opgezet, die op moment van schrijven 181.139 handtekeningen opgehaald heeft. De boodschap: Make Instagram Instagram again.

Met de vernieuwde focus op video wil Instagram ervoor zorgen dat gebruikers meer tijd in zijn app spenderen (waardoor ze dus mogelijk minder tijd overhouden voor de concurrentie).

Eerder kondigde het platform nog aan dat nagenoeg elke (nieuwe) video op de dienst een zogenaamde Reel is. Reels zijn korte(re) video’s die het meeste weghebben van TikToks.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord