Instagram test waarschuwingen bij schermafbeeldingen

© CIDimport

Instagram test waarschuwingen bij schermafbeeldingen

Geplaatst: 13 februari 2018 - 10:32

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:11

Redactie ID.nl

Instagram is een functie aan het testen die de gebruiker laat zien wanneer iemand een schermafbeelding maakt van je verhaal. De gebruikers die meedoen aan de test krijgen een eenmalige waarschuwing dat de volgende schermafbeelding die ze maken wordt aangegeven bij de eigenaar.

Instagram testte deze functie al sinds begin januari volgens WABetaInfo. Het ziet er nu naar uit dat de functie steeds meer verspreid wordt onder de gebruikers.

Voorheen kon je schermafbeeldingen maken zonder dat de eigenaar ervan af wist. Instagram wil daar nu verandering in gaan brengen, Snapchat heeft al langer een functie die aangeeft of iemand een schermafbeelding maakt. Het is overigens niet de eerste keer dat Instagram een functie van Snapchat kopieert: eerder werden bijvoorbeeld de verhalenfunctie en verdwijnende berichten overgenomen. 

Hoe het werkt

De maker van de schermafbeelding zal eenmalig een waarschuwing krijgen dat de eigenaar kan zien dat er een schermafbeelding gemaakt is. De eigenaar ziet oorspronkelijk een lijst van mensen die hun verhaal bekeken hebben, als er een schermafbeelding gemaakt is zal dit aangegeven worden door een symbool achter de naam.

Tot nu toe wordt deze update getest door een handje vol mensen. Instagram wil eerst zien of alles goed loopt en de interactie met de verhalen niet drastisch achteruit gaat voordat ze de update openbaar willen maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten