© CIDimport

Instagram web profiles

Geplaatst: 9 november 2012 - 13:58

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:29

Redactie ID.nl

Deze week is de uitrol begonnen van de Instagram web profiles waarbij jouw foto’s op Instagram ook via de website zijn te bezichtigen. Volgende week zouden alle gebruikers over een web profiel moeten beschikken die te bereiken is via www.instagram.com/gebruikersnaam.

Het gaat momenteel nog puur om een online profiel. Je kunt nu via het webprofiel ook gebruikers volgen, reacties plaatsen en foto’s ‘liken’ maar voor de complete sociale media-ervaring en het doorzoeken  is de app nog steeds superieur. Uploaden van foto's moet ook nog via de app gebeuren dus het is zeker niet bedoeld als vervanging voor de app.

Instagram web profiles-16432756

© CIDimport

Privacy

Keerzijde voor veel gebruikers zal de privacy zijn. Het wordt nu veel makkelijker om al je foto’s te doorzoeken. Waar je via de app steeds moet wachten tot er weer een aantal foto’s worden ingeladen, gaat dat op de desktop een stuk sneller en kunnen er op een scherm ook meer foto’s worden getoond. Die oude foto die eerst alleen je vrienden nog wisten te vinden, wordt makkelijker vindbaar (ook voor  niet-Instagram gebruikers).

All or nothing

Aangezien je in Instagram niet per foto kunt aangeven of die voor iedereen zichtbaar moet zijn of alleen voor je vrienden, kiezen sommige ‘Instagrammers’ er nu dus ook maar voor hun complete profiel af te schermen. Zo kunnen ze alleen vrienden toestemming geven om bij hun account te komen.

Mocht Instagram ook de onlangs geïntroduceerde Photo Maps toepassen op de webprofielen dan zal dit waarschijnlijk er voor zorgen dat nog meer gebruikers hun profiel gaan afschermen. De oude geo-tags worden overigens ook niet weergegeven op het nieuwe web profiel.

Wie zijn Instagram foto's wil verfraaien kan overigens ook onze workshop lezen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten