Intel Knights Corner: processor met 50 cores 2013-11-04T16:20:01

Google Music gaat live in de VS

Nokia Lumia 800 nu te koop

Intel Knights Corner: processor met 50 cores

Intel Knights Corner: processor met 50 cores

Intel presenteert de Knight Corner, een co-processor die bepaalde taken van de cpu overneemt. Deze 'hulpprocessor' heeft daar maar liefst 50 cores voor tot zijn beschikking.

Met die 50 cores behaalt de processor een Teraflop aan zogenaamde double precision floating point operations, iets waar in 1997 nog een supercomputer met 9298 Pentium II Xeon-processoren voor nodig was dat met 72 kasten ook veel meer ruimte nodig had dan de PCI Express insteekkaart waar de Knights Corner op past. De prijs van de supercomputer was destijds 55 miljoen dollar. De prijs van de Knight Corner is niet bekend maar zal natuurlijk slechts een fractie daarvan zijn.

Intel kwam al eerder met 50-core grafische chip onder de naam Larrabee maar die verdween al weer snel van het toneel. De Knight Corner is de eerste grafische processor die aan de PCI Express 3.0 speficaties voldoet en heeft een doorvoersnelheid van 32GB per seconde. De Knight Corner wordt niet gepositioneerd als een gamerskaart maar is meer gericht op het gebruik in wetenschappelijke omgevingen (te denken valt aan berekeningen voor olieborigen, weer, medische simulaties e.d.). De kaart zou al in 2012 in productie kunnen gaan. 

[Via: BBCnews]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord