Interactieve wereldkaart toont verspreiding coronavirus 2020-01-27T11:01:32

Bureaubladachtergrond-bug door laatste Windows 7-update

Review: Philips PH805

Interactieve wereldkaart toont verspreiding coronavirus

Interactieve wereldkaart toont verspreiding coronavirus

Heeft het coronavirus Nederland al bereikt? Het antwoord op die vraag kun je snel vinden op een interactieve kaart, die de verspreiding van de ziekte wereldwijd in beeld brengt.

Op het moment van schrijven is het antwoord overigens nog 'nee', binnen Europa zijn er enkel in Frankrijk drie besmettingen opgelopen. Dat is dan ook terug te zien op de digitale wereldkaart van het Amerikaanse Center for Systems Science and Engineering. Data wordt verzameld uit verschillende betrouwbare bronnen, waaronder de World Health Organisation. 

Met name China

Zo goed als alle besmettingen beperken zich tot op heden tot China, waar het virus ook zijn oorsprong kent. Van de krap 2700 zieke mensen daar zijn er 80 aan het virus overleden. Rond de 50 man hebben het coronavirus opgelopen maar zijn er daarna weer van genezen. Wil je meer actuele informatie over het coronavirus, dan vind je dat ook op de site van het RIVM.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord