Internet-bankieren nu ook voor blinden

© CIDimport

Internet-bankieren nu ook voor blinden

Geplaatst: 14 februari 2006 - 09:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:29

Redactie ID.nl

SNS Bank introduceert als eerste bank in Nederland de sprekende digipas, een apparaat waarmee blinden en slechtzienden (en daarvan zijn er 625.000 in Nederland) veilig kunnen internetbankieren en -beleggen. SNS Bank heeft deze week overeenstemming bereikt met producent VASCO Data Security om het prototype voor de sprekende pas ook daadwerkelijk te produceren.

SNS Bank introduceert als eerste bank in Nederland de sprekende digipas, een apparaat waarmee blinden en slechtzienden (en daarvan zijn er 625.000 in Nederland) veilig kunnen internetbankieren en -beleggen. SNS Bank heeft deze week overeenstemming bereikt met producent VASCO Data Security om het prototype voor de sprekende pas ook daadwerkelijk te produceren. De pas is naar verwachting begin juni beschikbaar. Blinden en slechtzienden betalen slechts de kosten voor een 'gewone' digipas, € 12,50. De meerprijs is voor rekening van SNS Bank. De sprekende digipas past in het streven van SNS Bank om 'zelfredzaamheid' te bevorderen. De dienstverlening is, naast persoonlijk, ook sterk op toegankelijkheid gericht.

De nieuwe digipas is van de Belgisch-Amerikaanse leverancier VASCO en heeft extra grote knoppen en een groot display. Wanneer de gebruiker een cijfer intoetst klinkt een piep. De toets met de 5 heeft net als bij geldautomaten een extra markering, zodat gebruikers met een visuele beperking zich nog beter kunnen oriënteren. Het door de digipas berekende resultaat ('de handtekening') wordt in het Nederlands uitgesproken en is via een ingebouwde speaker of koptelefoon te beluisteren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten