Internet Explorer 8 wordt steeds langzamer 2013-11-04T17:08:47

Suïcidale jongen gered dankzij Facebook

Vrijdag snelle-actie-dag: de uitslag

Internet Explorer 8 wordt steeds langzamer

Internet Explorer 8 wordt steeds langzamer

De Amerikaanse site Betanews.com test met de regelmaat van de klok hoe snel de verschillende browsers zijn. Internet Explorer 8 komt er in deze testen steeds minder goed vanaf. De eerste keer dat BetaNew IE8 testte was een tijd geleden, toen Windows 7 nog in de technische preview-fase verkeerde. Op dat moment zag het ernaar uit dat IE 8 makkelijk 3x zo snel zou kunnen worden als IE 7.

De Amerikaanse site Betanews.com test met de regelmaat van de klok hoe snel de verschillende browsers zijn. Internet Explorer 8 komt er in deze testen steeds minder goed vanaf.

De eerste keer dat BetaNew IE8 testte was een tijd geleden, toen Windows 7 nog in de technische preview-fase verkeerde. Op dat moment zag het ernaar uit dat IE 8 makkelijk 3x zo snel zou kunnen worden als IE 7. De volgende test vond plaats toen de RTM-versie klaar was. De snelheid was toen al minder, maar nog steeds ruim 2x zo snel als IE7. Dat past ook bij wat meestal gebeurt: dat een nieuwe browser sneller is dan zijn voorganger.

Maar IE8 doorbreekt die trend. Begin oktober was het snelheidsverschil tussen IE8 en IE7 nog 75%, in het voordeel van IE8. Twee weken later was dat verschil geslonken tot 54%. In die twee weken was er een aantal security updates dat bij de traditionele Patch Tuesday hoorde geweest en een extra update die betrekking had op JavaScript. Met name die JS-update zou ervoor zorgen dat IE8 onder Vista en XP behoorlijk aan snelheid verloren heeft.

Meer informatie over de testen leest u hier.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord