Internet Explorer 9 niet voor Windows XP

© CIDimport

Internet Explorer 9 niet voor Windows XP

Geplaatst: 17 maart 2010 - 10:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 12:33

Redactie ID.nl

Groot nieuws van het Microsoft-front: Internet Explorer 9 zal niet draaien op Windows XP en moet, in ideale omstandigheden, aanzienlijk sneller worden dan voorganger IE8. Bovendien zal het ondersteuning bieden voor de html5-standaarden. Microsoft doet er alles aan om terrein terug te winnen in de browsermarkt. Internet Explorer blijft terrein verliezen aan concurrenten Firefox, Chrome en Opera. Internet Explorer 9 moet daarom sneller en beter worden Daartoe zal IE9 de komende html5-standaard netjes ondersteunen, inclusief css3, svg en audio- en videotags. Over Canvas bestaat nog onduidelijkheid. Een compleet nieuwe Javascript-engine (codenaam Chakra) gaat scripts op de achtergrond en op een andere cpu-core compileren, indien mogelijk. Hierdoor zou de browser aanmerkelijk sneller worden. Ook gaat Microsoft pagina's renderen op de grafische kaart door gebruik te maken van Direct2D.Microsoft noemt IE9 zes maal beter dan IE8. In een aantal voorbeschouwingen is te zien dat IE9 grote concurrent Firefox inhaalt. De browser zit nu op het niveau van Safari en Chrome.Belangrijk is dat de browser niet meer zal draaien op Windows XP. Dat heeft vooral te maken met de Direct2D-ondersteuning, waarvoor DirectX 10 (of hoger) vereist is. De minimale systeemeisen voor Internet Explorer 9 zijn Vista SP2, Windows 2008 of Windows 7.The Register

Groot nieuws van het Microsoft-front: Internet Explorer 9 zal niet draaien op Windows XP en moet, in ideale omstandigheden, aanzienlijk sneller worden dan voorganger IE8. Bovendien zal het ondersteuning bieden voor de html5-standaarden.

Microsoft doet er alles aan om terrein terug te winnen in de browsermarkt. Internet Explorer blijft terrein verliezen aan concurrenten Firefox, Chrome en Opera. Internet Explorer 9 moet daarom sneller en beter worden Daartoe zal IE9 de komende html5-standaard netjes ondersteunen, inclusief css3, svg en audio- en videotags. Over Canvas bestaat nog onduidelijkheid. Een compleet nieuwe Javascript-engine (codenaam Chakra) gaat scripts op de achtergrond en op een andere cpu-core compileren, indien mogelijk. Hierdoor zou de browser aanmerkelijk sneller worden. Ook gaat Microsoft pagina's renderen op de grafische kaart door gebruik te maken van Direct2D.

Microsoft noemt IE9 zes maal beter dan IE8. In een aantal voorbeschouwingen is te zien dat IE9 grote concurrent Firefox inhaalt. De browser zit nu op het niveau van Safari en Chrome.

Belangrijk is dat de browser niet meer zal draaien op Windows XP. Dat heeft vooral te maken met de Direct2D-ondersteuning, waarvoor DirectX 10 (of hoger) vereist is. De minimale systeemeisen voor Internet Explorer 9 zijn Vista SP2, Windows 2008 of Windows 7.

The Register

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten