Internetballonnen Google klaar voor volgende fase 2018-07-18T09:39:44

Consumentenbond: 'Update snel je onveilige Foscam-camera'

Vergader-app Microsoft Teams voortaan deels gratis

Internetballonnen Google klaar voor volgende fase

Internetballonnen Google klaar voor volgende fase

Google werkt reeds sinds 2013 aan het project Loon, dat bestaat uit ballonnen die door de lucht draadloos internet naar lastig begaanbare plekken brengen. De uitprobeer-fase is nu voorbij, Loon is een dochteronderneming binnen Google.

Of beter gezegd, binnen Alphabet - het moederbedrijf van Google. De Loon-ballonnen werken op zonne-energie en hebben inmiddels 30 miljoen kilometer afgelegd. Vanaf de grond zijn ze naar nieuwe plekken te sturen. Het record: 198 dagen onafgebroken rondvliegen. Ze hangen zo'n 20 kilometer boven de grond, in de stratosfeer. Dus niet recht boven je huis.

Crash

Soms gaat er nog wel eens wat mis. Zo stortte in december nog een ballon neer in Kenia, waarbij een boerderij werd beschadigd. Toch start Google juist in dit land met een grootschalige Loon-operatie. Daarvoor werkt men samen met de lokale overheid. Er zouden 140 ballonnen nodig zijn om het hele land van 4G te voorzien.

Overigens had Facebook een poosje hetzelfde idee. Dat bedrijf experimenteerde met internetdrones, zo groot als een Boeing. Onlangs is echter de stekker uit dit project getrokken. 

Bezorgdrones

Een ander concept van Google dat nu ook een eigen onderneming is geworden, is Wing. Wings zijn drones die op de automatische piloot pakketjes kunnen bezorgen. Ze kunnen bijvoorbeeld hulpmiddelen bezorgen in rampgebieden, waar reddingswerkers zelf moeilijk bij kunnen komen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord