Internetten via mobiel in de lift

© CIDimport

Internetten via mobiel in de lift

Geplaatst: 25 juni 2008 - 12:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 18:25

Redactie ID.nl

Onderzoek toont aan dat mobiel internet in Nederland door zo'n 1,6 miljoen mensen wordt gebruikt. Dit zal jaarlijks met zo'n 30 á 40% toenemen. Internet u al met uw mobiel?

Onderzoek toont aan dat mobiel internet in Nederland door zo'n 1,6 miljoen mensen wordt gebruikt. Dit zal jaarlijks met zo'n 30 á 40% toenemen.

Internet u al met uw mobiel? Volgens een rapport van Multiscope en Jungle Rating neemt het aantal gebruikers in rap tempo toe. Steeds meer toestellen beschikken over een scherm dat geschikt is voor het weergeven van websites en een snelle dataverbinding. Op dit moment is de Nokia N95 het meest populaire mobieltje om mee te surfen.

Daarnaast hebben de onderzoekers ook gekeken naar welke sites geschikt zijn om te bekijken met een mobiele telefoon. Een kwart van de reguliere sites biedt inmiddels een mobiele variant terwijl dit in 2007 nog 13% was. Van de nieuwssites heeft maar liefst 60% een versie die geschikt is om te bekijken met de mobiele telefoon.

Opmerkelijk is dat de overheid niet of nauwelijks inspeelt op deze trend. Van Postbus 51, de Belastingdienst en andere sites die vaak met de computer worden bezocht is nog geen mobiele versie beschiktbaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten