iOS-apps worden paar cent duurder 2014-12-18T11:57:54

Review: Sony Cybershot DSC-RX100 Mk3

Handig gegevens delen in Excel 2013

iOS-apps worden paar cent duurder

4 cent, welteverstaan

iOS-apps worden paar cent duurder

Alsof het leven nog niet duur genoeg is, worden apps op de iPhone mogelijk ook nog eens duurder. Apple gaat namelijk een ander btw-tarief rekenen, waardoor een app van 89 cent maar liefst 4 cent duurder kan worden.

Momenteel wordt over apps in Europa het Luxemburgse btw-tarief van 15% gerekend. Dat betekent dat een app van 89 cent ongeveer 12 cent aan btw afdraagt en dat het basisbedrag op 77 cent blijft staan.

Per land

Apple gaat het btw-tarief nu echter per land berekenen. Dat betekent dat we in Nederland 21% btw moeten betalen over apps. Met het basisbedrag van 77 cent betekent dat dat de goedkoopste apps binnenkort 93 cent kosten in plaats van 89.

Dubbeltjes

Dat valt op zich wel mee, maar bij duurdere apps kan de prijsverhoging wel enkele dubbeltjes schelen. Overigens moeten klanten volgens de nieuwe regels wel hun adres een keer verifiëren. Die heb je, als het goed is, al ooit ingevoerd bij het aanmaken van je Apple ID, maar het wordt ter controle nogmaals gevraagd.

Voor Android-apps hoeven we niet bang te zijn voor een prijsverhoging, want daarbij gelden de prijzen al langer per land. Daarvoor betalen we dus al jaren netjes de prijs die we moeten betalen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord