iOS-apps worden paar cent duurder

© CIDimport

iOS-apps worden paar cent duurder

Geplaatst: 18 december 2014 - 09:56

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:48

Redactie ID.nl

Alsof het leven nog niet duur genoeg is, worden apps op de iPhone mogelijk ook nog eens duurder. Apple gaat namelijk een ander btw-tarief rekenen, waardoor een app van 89 cent maar liefst 4 cent duurder kan worden.

Momenteel wordt over apps in Europa het Luxemburgse btw-tarief van 15% gerekend. Dat betekent dat een app van 89 cent ongeveer 12 cent aan btw afdraagt en dat het basisbedrag op 77 cent blijft staan.

Per land

Apple gaat het btw-tarief nu echter per land berekenen. Dat betekent dat we in Nederland 21% btw moeten betalen over apps. Met het basisbedrag van 77 cent betekent dat dat de goedkoopste apps binnenkort 93 cent kosten in plaats van 89.

Dubbeltjes

Dat valt op zich wel mee, maar bij duurdere apps kan de prijsverhoging wel enkele dubbeltjes schelen. Overigens moeten klanten volgens de nieuwe regels wel hun adres een keer verifiëren. Die heb je, als het goed is, al ooit ingevoerd bij het aanmaken van je Apple ID, maar het wordt ter controle nogmaals gevraagd.

Voor Android-apps hoeven we niet bang te zijn voor een prijsverhoging, want daarbij gelden de prijzen al langer per land. Daarvoor betalen we dus al jaren netjes de prijs die we moeten betalen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten