iPad 3 uitgesteld 2013-11-04T16:27:10

President Obama volgen op Foursquare

Maak uw eigen Youtube-tv-kanaal

iPad 3 uitgesteld

iPad 3 uitgesteld

De iPad 3 zal waarschijnlijk niet meer in 2011 verschijnen. De fabrikanten van de Retina-schermen kunnen er niet genoeg produceren voor het einde van het jaar.

Apple laat weten dat de iPad 3 hoogstwaarschijnlijk niet meer in 2011 zal verschijnen. Het oorspronkelijke plan was om 1,5 tot 2 miljoen stuks in het derde kwartaal te produceren en zelfs 5 tot 6 miljoen stuks in het vierde kwartaal. Dit plan gaat niet meer door, omdat leveranciers Samsung en LG niet genoeg ‘Retina’-schermen kunnen leveren voor het einde van het jaar.

De 9,7 inch ‘Retina’-schermen zijn moeilijk te maken vanwege de hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Bovendien moeten de schermen extra dun zijn, omdat Apple een zo dun mogelijke iPad wil maken. Het probleem voor Apple is dan ook dat beide fabrikanten, Samsung en LG, geen grote aantallen schermen kunnen produceren in zo’n korte periode.

Het is dus waarschijnlijk dat we de iPad 3 pas in 2012 in de winkels zullen zien liggen. Maar Apple zit in de tussentijd niet stil: de verkoop van de iPad 2 gaat namelijk vrolijk door, zo zouden er nog zo'n 20 tot 30 miljoen stuks zijn besteld voor de tweede helft van 2011. Daarnaast staat de iPhone 5 ook nog steeds gepland voor de herfst van dit jaar.

[Via: Digital Trends]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord