© CIDimport

iPhone 5-behuizing gelekt

Geplaatst: 31 mei 2012 - 08:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:40

Redactie ID.nl

De website 9to5Mac kreeg foto’s in handen van wat de achterkantbehuizing en het frame van de aankomende iPhone moet zijn. Uit de foto’s lijken we op te kunnen maken dat de nieuwe iPhone inderdaad een groter scherm zal krijgen en nog steeds een homeknop zal bevatten.

De foto’s zijn afkomstig van een onderdelenleverancier die eerder al wist te vertellen dat de iPad in het wit zou komen. De behuizing van de iPhone 5 is in wit en zwart maar zou naar verluidt ook nog in tenminste twee andere kleuren beschikbaar komen.

iPhone 5-behuizing gelekt-16252171

© CIDimport

iPhone 5 behuizing voor groot deel van metaal

De behuizing bestaat voor een groot deel uit metaal, of dit een designkeuze is of ook een functioneel doel heeft, bijvoorbeeld voor het huisvesten van de antenne, is niet bekend. Wat verder opvalt is dat de dock-connector een stuk kleiner is en dat de koptelefoonaansluiting is verplaats naar de onderkant. We zien ook een opening tussen de cameralens en de led-flitser. Wellicht dat dit de aansluiting voor een tweede microfoon is die aan de achterkant beter dienst kan doen bij het opnemen van geluid bij het filmen.

iPhone 5-behuizing gelekt-16252173

© CIDimport

iPhone 5 frame verraadt groter scherm

9to5Mac heeft ook foto’s in handen gekregen van het frame van wat de nieuwe iPhone moet worden.  De breedte van het toestel zou vergelijkbaar zijn met de iPhone 4(S) maar wel langer zijn. Dit zou een bevestiging zijn van het gerucht dat de iPhone een groter scherm zal krijgen. De ene bron verwacht een 3,9-inch scherm  met een resolutie van 1136x640 terwijl wij onlangs nog schreven over een 4,3-inch scherm met een resolutie van 960x640 pixels. Dat het Apple’s eerste edge-to-edge toestel zou worden, wordt op basis van de foto’s in ieder geval ontkracht aangezien het frame nog gewoon zijranden heeft.


iPhone 5 werkt nog met Micro-SIM

Uit de foto's valt ook af te leiden dat de iPhone 5 in ieder geval nog een home-knop zal hebben. Ook lijkt het standaard Micro-SIM formaat nog gewoon in de iPhone 5 te werken. Geen kleinere SIM-kaarten dus (of helemaal geen sim-kaart) zoals sommige geruchten suggereerden. De iPhone 5 wordt in de herfst verwacht en zal natuurlijk draaien op het aankomende iOS6.

[Via: 9to5Mac]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten